Ενίσχυση της Φιλαναγνωσίας των Μαθητών

Λεπτομέρειες

Κατεβάστε στον υπολογιστή σας το επιμορφωτικό υλικό του σεμιναρίαου με θέμα:

"Καινοτόμες Δράσεις Ενίσχυσης της Φιλαναγνωσίας των Μαθητών"

Το αρχείο είναι σε μορφή pdf αρχείου, οπότε είναι απαραίτητη η εγκατάσταση ενός προγράμματος όπως το Adobe Acrobat Reader.

Πρόληψη του εκφοβισμού και της βίας μεταξύ των μαθητών

Λεπτομέρειες

Η βία στην εποχή μας έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και πλήττει όλες τις κοινωνικές ομάδες, ιδιαίτερα όμως τα παιδιά και τους εφήβους. Έρευνες σε διεθνές επίπεδο έχουν δείξει ότι περίπου το 15% των μαθητών έχουν βιώσει συμπεριφορές εκφοβισμού και βίας, οι οποίες παρατηρούνται συχνότερα στις ηλικίες 8-15 ετών. Έρευνες στην Ελλάδα έχουν δείξει ότι το φαινόμενο της βίας και του εκφοβισμού αφορά ένα στα δέκα παιδιά, με αποτέλεσμα σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχοκοινωνική τους εξέλιξη και στις διαδικασίες της μάθησης, που εκφράζονται με διάφορους τρόπους: άγχος, ψυχοσωματικά συμπτώματα, κατάθλιψη, αυτοκτονικό ιδεασμό, με ή χωρίς μαθησιακές δυσκολίες. Πολλά από τα παιδιά μπορεί να δημιουργήσουν αργότερα στη νεαρή τους ηλικία διαταραγμένες διαπροσωπικές σχέσεις, με ή χωρίς παραβατικότητα κ.ά.

Ο στόχος αυτού του εγχειριδίου είναι η πρωτογενής και δευτερογενής πρόληψη του εκφοβισμού και της βίας μεταξύ των μαθητών στα σχολεία. Η συγγραφή του είναι ο καρπός των προσπαθειών εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Διακρατικού προγράμματος ΔΑΦΝΗ III, με συντονίστρια χώρα την Ελλάδα μέσω της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. και με συμμετέχουσες χώρες την Κύπρο, τη Λιθουανία και την Πολωνία.

Κατεβάστε το εγχειρίδιο

EclipseCrossword : Σταυρόλεξα για την τάξη

Λεπτομέρειες

eclipsecrosswordΑν θέλετε να φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα σταυρόλεξο τότε το EclipseCrossword είναι το κατάλληλο πρόγραμμα για εσάς. Εσείς δίνετε μερικές λέξεις και οδηγίες και τα υπόλοιπα τα κάνει αυτόματα το πρόγραμμα. Τα σταυρόλεξα αυτά έχετε την δυνατότητα να τα εκτυπώσετε ή να τα ανεβάσετε στην ιστοσελίδα σας.

Αν θέλετε να κατεβάσετε το πρόγραμμα κάντε κλι εδώ.

 

Ασφαλής Χρήση του Διαδικτύου-Οδηγός για Εκπαιδευτικούς

Λεπτομέρειες

Οδηγός μεγέθους Α5 με βασικές οδηγίες και συμβουλές προς εκπαιδευτικούς για τα εξής ζητήματα: σημασία της πλοήγησης στο Διαδίκτυο με κριτική σκέψη, αξιοπιστία της πληροφορίας στο Διαδίκτυο και στοχευμένη αναζήτηση, (κρυμμένη) διαφήμιση στο Διαδίκτυο, επικοινωνία και προστασία της ιδιωτικής ζωής στο Διαδίκτυο, επαφή με αγνώστους στο Διαδίκτυο, αποφυγή ανεπιθύμητων μηνυμάτων και ιών, Διαδίκτυο και πνευματική ιδιοκτησία, υπερβολική ενασχόληση - αναγνώριση συμπτωμάτων, ενημέρωση ειδικών.

Ο οδηγός δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Προλογίζει η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

 Οδηγός σε μορφή online περιοδικού

 Οδηγός σε μορφή υψηλής ανάλυσης για τοπική αποθήκευση και εκτύπωση


Υπουργείο Παιδείας: Οδηγοί για το Δάσκαλο και τον Καθηγητή στα Αρχαία-Μαθηματικά-Ιστορία- Ξένες Γλώσσες - Φυσικά - Θρησκευτικά- Αγωγή- Γεωγραφία-Πληροφορική

Λεπτομέρειες

Οδηγός για Ξένες Γλώσσσες Δημοτικού και Γυμνασίου

Οδηγός για Θρησκευτικά Δημοτικού και Γυμνασίου

Μαθηματικά ? Οδηγός Δημοτικού

Υποστηρικτικό Υλικό για Μαθηματικά Δημοτικού - Γυμνασίου.zip

Οδηγός για Γεωγραφία Δημοτικού

 

Τα Βιβλία όλων των Τάξεων του Δημοτικού

Λεπτομέρειες

Δείτε και κατεβάστε σε ηλεκτρονική μορφή όλα τα σχολικά βιβλία των τάξεων του δημοτικού, καθώς και το αντίστοιχο υποστηρικτικό υλικό.


Α' Τάξη

Β' Τάξη

Γ' Τάξη

Δ' Τάξη

Ε' Τάξη

Στ' Τάξη

 
   
© 2ο 12θέσιο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας - Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος