Εκδρομή της Στ Τάξης - Τοπικά Παροδοσιακά Προϊόντα

Λεπτομέρειες

DSC03070Την Τρίτη 22 Μαΐου μαθητές της Στ' Δημοτικού του σχολείου μας και του γειτονικού 1ου Δημοτικού επισκεφτήκαμε τοπικές επιχειρήσεις του νομού μας.

Περισσότερα: Εκδρομή της Στ Τάξης - Τοπικά Παροδοσιακά Προϊόντα

Παραμύθια με πρωταγωνιστές τα ρομποτάκια της lego

Λεπτομέρειες

DSCN2305Την περασμένη Πέμπτη τα δύο τμήματα της τετάρτης δημοτικού επισκέφτηκαν το παιδαγωγικό τμήμα του πανεπιστημίου μας για δουν και να παίξουν με τα ρομπότ που διαθέτει το τμήμα. Τα ρομποτάκια αυτά είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με το αντικείμενο της ρομποτικής, με έναν διασκεδαστικό και παιγνιώδη τρόπο. Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Νικόλαο Φαχαντίδη, αναπληρωτή καθηγητή του τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης και τους φοιτητές που συμμετείχαν. Ας διαβάσουμε τις εντυπώσεις των μαθητών...

Περισσότερα: Παραμύθια με πρωταγωνιστές τα ρομποτάκια της lego

 

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών

Λεπτομέρειες

Στις 27-3-2012 και ώρα 6:00μ.μ. υλοποιήθηκε ενδοσχολικό σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο 2ο Ολοήμερο 12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας, που αφορούσε τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Στο σεμινάριο παρευρέθησαν και χαιρέτησαν ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Π. Νώτας και η Σχολική Σύμβουλος 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας κ. Ό. Μούσιου-Μυλωνά.  Η εισηγήτρια του σεμιναρίου κ. Ε. Τριανταφυλλίδου-Λεσπουρίδου, γιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας έθιξε ζητήματα πρώτων βοηθειών (σύμφωνα με τα νέα δεδομένα της ιατρικής), που αφορούν την σχολική ζωή. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου δόθηκε η ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς να ασκηθούν στην ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση).
Ο Σύλλογος διδασκόντων του 2ου Ολοήμερου 12/θεσίου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας ευχαριστεί θερμά τη  γιατρό κ. Ε. Τριανταφυλλίδου-Λεσπουρίδου, για τη συμμετοχή της στο σεμινάριο και την μετάδοση των απαραίτητων γνώσεων πάνω σε ζητήματα Πρώτων Βοηθειών, καθώς και τον πρόεδρο του Νοσοκομείου Φλώρινας κ. Γκώγκο για το ενδιαφέρον του στην οργάνωση του σεμιναρίου.
                                                                      O Διευθυντής
                                                                 Ιωάννης Δαϊκόπουλος

Περισσότερα: Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών

 

Επίσκεψη του Δ1 στο μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Λεπτομέρειες

Φωτογραφίες από την επίσκεψη των μαθητών του Δ1 στο μουσείο σύγχρονης τέχνης.

 

Διημερίδα Ανακυκλώνοντας Καλλιτεχνικά

Λεπτομέρειες
DSC01189Την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Μαρτίου διεξήχθη στο 1ο δημοτικό σχολείο Φλώρινας διημερίδα με θέμα «Ανακυκλώνοντας Καλλιτεχνικά». Στη διημερίδα αυτή, που διοργάνωσε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Μελίτης σε συνεργασία με το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών (ΤΕΕΤ) Φλώρινας, συμμετείχαν 30 φοιτητές του ΤΕΕΤ και 45 εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης του νομού Φλώρινας.
 

Παιχνίδι με το Χιόνι

Λεπτομέρειες

PC070021Αφού επιτέλους ξημέρωσε μια άσπρη μέρα, μετά από πολύ καιρό, και δεν είχαμε και σχολείο, τι καλύτερο από το να παίξουμε με το αγαπημένο μας χιόνι. Τόπος συνάντησης... φυσικά το σχολείο μας! Εκεί βρεθήκαμε μια παρέα μικροί-μεγάλοι και βαλθήκαμε να φτιάξουμε ένα ιγκλού, μιας και η πρώτη ύλη ήταν άφθονη.

Το αποτέλεσμα θα το ζήλευαν και οι Εσκιμώοι!  Αν δεν μας πιστεύετε, δείτε παρακάτω τα αποδεικτικά στοιχεία, ή ακόμα καλύτερα βγείτε μια βόλτα στην πανέμορφη χιονισμένη μας πόλη, κάντε  μια βόλτα ως  το σχολείο και ρίξτε μια ματιά στο προαύλιο.


 
   
© 2ο 12θέσιο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας - Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος