Παραμύθια με πρωταγωνιστές τα ρομποτάκια της lego

Λεπτομέρειες

DSCN2305Την περασμένη Πέμπτη τα δύο τμήματα της τετάρτης δημοτικού επισκέφτηκαν το παιδαγωγικό τμήμα του πανεπιστημίου μας για δουν και να παίξουν με τα ρομπότ που διαθέτει το τμήμα. Τα ρομποτάκια αυτά είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με το αντικείμενο της ρομποτικής, με έναν διασκεδαστικό και παιγνιώδη τρόπο. Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Νικόλαο Φαχαντίδη, αναπληρωτή καθηγητή του τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης και τους φοιτητές που συμμετείχαν. Ας διαβάσουμε τις εντυπώσεις των μαθητών...

Σήμερα το πρωί, η τάξη μας επισκέφτηκε το παιδαγωγικό τμήμα του πανεπιστημίου της πόλης μας. Εκεί μας υποδέχτηκε ένας κύριος και μας καλωσόρισε. Μας οδήγησε σε μια μεγάλη αίθουσα. Καθίσαμε σε μεγάλα θρανία που ήταν χωρισμένα σε δυάδες, τριάδες και τετράδες. Υπήρχε λίγη φασαρία μέχρι που άρχισε να μας μιλάει.

Το θέμα για το οποίο μας μίλησε ήταν η ρομποτική. Μας εξήγησε πως λειτουργούν τα ρομπότ, πως στην αρχή ήταν "χαζά", αλλά σιγά-σιγά γίνονται όλο και πιο έξυπνα. Δίπλα στην έδρα του, αφημένα στο πάτωμα, υπήρχαν ρομπότ φτιαγμένα από lego. Διαλέξαμε ένα από αυτά για να μας εξηγήσει πως λειτουργούν.

Πάτησε δύο κουμπιά και το ρομπότ έβγαλε έναν ήχο, ο οποίος κράτησε ενάμιση λεπτό. Μοίρασε σε όλους μας από ένα ρομπότ, μας έμαθε τον έλεγχο κινήσεων του, και ο καθένας μας του έμαθε να κάνει κάτι δικό του. Ενθουσιαστήκαμε, μας άρεσε πάρα πολύ και διασκεδάσαμε! Διασκεδάσαμε ακόμη περισσότερο με μια μικρή θεατρική παράσταση, στην οποία συμμετείχαμε όλοι. Σ' αυτή ο καθένας μας πήρε το ρόλο ανάλογα του τι ρομπότ είχε. Εμείς είχαμε το δεύτερο γουρουνάκι, απ' το παραμύθι "τα τρία γουρουνάκια". Άλλα παιδιά έπαιξαν στην "κοκκινοσκουφίτσα".

Όταν τελειώσαμε, χαιρετήσαμε και ευχαριστήσαμε τον κύριο γιατί μας έμαθε ωραία πράγματα, μέσα από παιχνίδι. Εντυπωσιάστηκα, πέρασα καταπληκτικά! Θα ήθελα η τάξη μας να κάνει κι άλλες τέτοιες εκδρομές!!!

Οι μαθητές του Δ1 Δημήτρης Κλιγκάτσης, Βέικος Κωνσταντίνος και Χριστόπουλος Κωνσταντίνος

Την Πέμπτη 17 Μαΐου επισκεφτήκαμε το πανεπιστήμιο της πόλης μας συγκεκριμένα το μάθημα ρομποτικής. Εκεί μας υποδέχτηκαν οι φοιτητές του πανεπιστημίου και με τη βοήθεια του καθηγητή τους και ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, δώσαμε ζωή στα ρομποτάκια μας, αφού πρώτα τα ετοιμάσαμε.

Αρχικά μας χώρισαν σε 6 ομάδες. Ύστερα διαλέξαμε το ρομποτάκι που θέλαμε. Τους ζωγραφίσαμε ρούχα και πρόσωπα στο κάθε ρομπότ για να τον μετατρέψουμε σε ήρωα. Όταν τελειώσαμε τη ζωγραφική, κολλήσαμε τα ρούχα και τα πρόσωπα πάνω στα ρομπότ. Ο καθηγητής του μαθήματος, μας έδειξε πως να του δώσουμε κίνηση. Το μάθαμε κι αυτό. Αμέσως μετά ένα παιδί από κάθε ομάδα πήγε μπροστά να στήσει το ρομπότ για να κάνουμε το παραμύθι της κοκκινοσκουφίτσας και των τριών γουρουνιών. Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία όχι τόσο συνηθισμένη, γι' αυτό θέλουμε να ξαναπάμε

Οι μαθήτριες του Δ2 Μαρία Σολομωνίδου και Μαρία Κωνσταντίνου.


 

   
© 2ο 12θέσιο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας - Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος