Εκδρομή της Στ Τάξης - Τοπικά Παροδοσιακά Προϊόντα

Λεπτομέρειες

DSC03070Την Τρίτη 22 Μαΐου μαθητές της Στ' Δημοτικού του σχολείου μας και του γειτονικού 1ου Δημοτικού επισκεφτήκαμε τοπικές επιχειρήσεις του νομού μας.

Αρχικά ξεναγηθήκαμε στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας αλλαντικών και κρεάτων των αδελφών Μπέλλη. Μια επιχείρηση που σε σύντομο χρονικό διάστημα εδραιώθηκε βασιζόμενη στην ποιότητα των προϊόντων που παράγει, αφού τα κρέατα προέρχονται από ζώα ντόπιας και ελληνικής εκτροφής.

Εν συνεχεία ταξιδέψαμε ως το Ξινό Νερό, όπου και επισκεφτήκαμε τον φούρνο του κ. Δούμκου. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ζωντανά τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών ζυμαρικών (χυλοπίτες) και ψωμιού ολικής άλεσης.

Κατόπιν πήγαμε στην επιχείρηση του κ. Ναουμίδη στον Αγ. Παντελεήμονα, όπου καλλιεργούν πιπεριές Φλωρίνης και παράγουν διάφορα προϊόντα με πρώτη ύλη την πιπεριά Φλώρινας, ακολουθώντας πάντα παραδοσιακές μεθόδους, ενώ αξιέπαινη είναι και η προσπάθεια που ξεκίνησε σε συνεργασία με το ΤΕΙ Φυτικής Παραγωγής Φλώρινας, για τον "καθαρισμό" του σπόρου πιπεριάς Φλώρινας, ούτως ώστε να ενταχθεί σε προϊόν Προστασίας Ονομασίας Προέλευσης!

Καταλήξαμε στο οινοποιείο του κ. Ιατρίδη στο Κτήμα Άλφα. Εκεί μείναμε εντυπωσιασμένοι από τις εγκαταστάσεις του οινοποιείου, ενώ παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον την ξενάγηση σχετικά με τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού.

Ευχαριστούμε τους κους Μπέλλη για τα αλλαντικά που μας πρόσφεραν, τον κ. Δούμκο για τις χυλοπίτες και τα αχνιστά κουλούρια και τον κ. Ναουμίδη για τα κεράσματα με άλειμμα πιπεριάς και τουρσί!

   
© 2ο 12θέσιο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας - Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος