Scratch...ing

Λεπτομέρειες

Τί είναι το Scratch;

Το Scratch είναι μία νέα γλώσσα προγραμματισμού με την οποία μπορούμε να φτιάχνουμε τις δικές μας διαδραστικές ιστορίες, τα δικά μας παιχνίδια εύκολα και γρήγορα, ενώ παράλληλα θα συζητάμε για βασικές αρχές του προγραμματισμού. Με αυτή τη πλατφόρμα προγραμματισμού θα μπορέσουμε να φτιάξουμε το δικό μας tetris, packman ή το δικό μας κήπο, όπως βλέπουμε στις παρακάτω εικόνες.


tetris.JPG

pacman1.JPG

garden.JPG

Επίσης θα δημιουργούμε τα δικά μας κινούμενα σχέδια με διάλογους της επιλογής μας, καθώς και θα μοντελοποιούμε προβλήματα φυσικής όπως για παράδειγμα την κίνηση των πλανητών γύρω από τον ήλιο.

solar_system.JPG

Από τον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν την εφαρμογή

 http://scratch.mit.edu/

σ' αυτή τη σελίδα θα βρείτε οδηγίες εγκατάστασης

http://www.scratchplay.gr/chapters.html?ch=02

ενώ στην σελίδα που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε ένα βιβλίο σε μορφή pdf, για τη δημιουργία παιχνιδιών στο Scratch

http://www.scratchplay.gr/

Καλή διασκέδαση και καλά προγράμματα!!!!

Ασφαλής Χρήση του Διαδικτύου-Οδηγός για Μαθητές

Λεπτομέρειες

Οδηγός μεγέθους Α5 με βασικές οδηγίες και συμβουλές προς μαθητές και τους γονείς τους για τα εξής ζητήματα: προστασία τις ιδιωτικής ζωής μας και της ιδιωτικότητας της οικογένειάς μας και τρίτων, τα ηλεκτρονικά μας ίχνη στο Διαδίκτυο όπου κανείς δεν είναι ανώνυμος, η κριτική σκέψη πριν δημοσιεύσουμε οτιδήποτε στο Διαδίκτυο, η αντιμετώπιση των διαδικτυακών «φίλων» πάντα ως αγνώστους, η σημασία του ελέγχου της εγκυρότητας της πληροφορίας που βρίσκουμε στο Διαδίκτυο, η πλοήγηση με υπεύθυνο και ασφαλή τρόπο, η αποφυγή της υπερβολικής χρήσης του υπολογιστή και του Διαδικτύου σε σχέση με τις άλλες ενασχολήσεις μας.

Ο οδηγός δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Προλογίζει η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Οδηγός σε μορφή online περιοδικού

Οδηγός σε μορφή υψηλής ανάλυσης για τοπική αποθήκευση και εκτύπωσηΠως να δένεις τα κορδόνια σου

Λεπτομέρειες

Μεγαλώνεις σιγά σιγά και θέλεις κάποια πράγματα να τα κάνεις πια μόνος σου; Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείς να δεις και να μάθεις έναν εύκολο τρόπο, να δένεις τα κορδόνια σου. Το πρώτο μισό του βίντεο είναι για δεξιόχειρες, ενώ το δεύτερο για αριστερόχειρες.

 

Δημιουργήστε τη δική σας γραμματοσειρά

Λεπτομέρειες
Αν θέλετε να φτιάξετε έγγραφα ή παρουσιάσεις με το προσωπικό σας στυλ, μπορείτε να τα αποτυπώσετε σε χαρτί και στη συνέχεια να τα σκανάρετε...

Ή μπορείτε να δημιουργήσετε την προσωπική σας γραμματοσειρά με fonts από το δικό σας γραφικό χαρακτήρα και να τη χρησιμοποιείτε στα κείμενά σας. Το YourFonts είναι μια online, δωρεάν εφαρμογή που μετατρέπει τους χειρόγραφους χαρακτήρες σε γραμματοσειρά που μπορείτε να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιείτε στον υπολογιστή σας.


Θα χρειαστείτε
  • Υπολογιστή με σύνδεση στο διαδίκτυο
  • Εκτυπωτή
  • Scanner
Οδηγίες
Βήμα 1

Ανοίξτε τη σελίδα του YourFonts.com
Βήμα 2

Κατεβάστε τη φόρμα (template) στην οποία θα συμπληρώσετε τους χαρακτήρες.
Βήμα 3

Εκτυπώστε τη φόρμα στον εκτυπωτή και συμπληρώστε με στυλό, μολύβι ή μαρκαδόρο τα κενά κελιά με τα αντίστοιχα γράμματα, σύμβολα και αριθμούς.
Βήμα 4

Σκανάρετε τη φόρμα επιλέγοντας 24-bit color ή 8-bit grayscale και 300 dpi ανάλυση. Αποθηκεύστε την εικόνα στο δίσκο σας σε μία από τις μορφές .gif, .jpg, .jpeg, .png, .tif, ή .tiff. Το αρχείο δεν πρέπει να ξεπερνά τα 10 MB.
Βήμα 5

Συμπληρώστε το όνομα της γραμματοσειράς στην αντίστοιχη σελίδα του YourFonts και ανεβάστε το σκαναρισμένο αρχείο.
Βήμα 6

Το YourFonts θα δημιουργήσει μια νέα γραμματοσειρά με βάση τους δικούς σας χαρακτήρες. Ελέγξτε το αποτέλεσμα και κατεβάστε τη γραμματοσειρά.
Βήμα 7

Εγκαταστήστε τα fonts στον υπολογιστή σας και χρησιμοποιήστε τα στα κείμενά σας.
 
Χρήσιμα: Η γραμματοσειρά μπορεί να εγκατασταθεί σε Windows, Mac και Linux

πηγή


 

Πρόγραμμα Εκμάθησης "Τυφλού" Συστήματος Πληκτρολόγησης

Λεπτομέρειες

Κατέβασε και εγκατέστησε στον υπολογιστή σου το πρόγραμμα, που σε βοηθά να μάθεις πως να τοποθετείς τα δάχτυλα στο πληκτρολόγιο. Περιλαμβάνει σειρά ασκήσεων με διάφορα επίπεδα δυσκολίας, καθώς και αξιολόγηση της προσπάθειας σου, για να παρακολουθείς την πρόοδό σου.

Σταδιακά με συστηματική προσπάθεια, θα μπορέσεις να πληκτρολογείς χωρίς να κοιτάς στο πληκτρολόγιο, παρά μόνο να παρακολουθείς την οθόνη του υπολογιστή σου. Αυτός είναι και ο λόγος που ονομάζεται "τυφλό" σύστημα πληκτρολόγησης. Έτσι λοιπόν θα μπορέσεις να αυξήσεις την ταχύτητα με την οποία πληκτρολογείς κείμενο, και άρα να μειώσεις το χρόνο και τον κόπο που καταβάλεις, κάνοντας την εργασία στον υπολογιστή πιο αποδοτική.

Για να φτάσεις φυσικά σε αυτό το επίπεδο θα χρειαστεί συστηματική προσπάθεια, υπομονή και επιμονή. Όταν όμως φτάσεις σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, θα καταλάβεις ότι άξιζε τον κόπο η προσπάθεια.

 Περιλαμβάνει και σειρά ασκήσεων για την εκμάθηση και της διάταξης των αγγλικών χαρακτήρων.

Κάνε κλικ για να κατεβάσεις το "τυφλό" σύστημα πληκτρολόγησης

Οδηγίες εγκατάστασης:

Θα χρειαστείς το πρόγραμμα 7zip για να το αποσυμπιέσεις

7zip

Αφού το αποσυμπιέσεις σε έναν φάκελο, κάνε εγκατάσταση του προγράμματος, και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία μπορείς να ξεκινήσεις την εξάσκηση! Μην ξεχάσεις να γυρίσεις το πληκτρολόγιο στα Ελληνικά με alt και shift. Αν δεν τα καταφέρεις μόνος σου, ζήτησε τη βοήθεια ενός ενήλικα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!

 
   
© 2ο 12θέσιο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας - Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος