Έρευνα συνδέει το Facebook με το ναρκισσισμό

Λεπτομέρειες

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian νέα έρευνα συνδέει το κοινωνικό δίκτυο του Facebook με τον ναρκισσισμό. Μερικοί από τους χρήστες της ιστοσελίδας που έχουν μεγάλο αριθμό ?φίλων? παρουσίασαν ως επί το πλείστον ναρκισσιστικές τάσεις.


Οι άνθρωποι που πέτυχαν υψηλό σκορ στο τεστ ναρκισσισμού βρέθηκαν να έχουν τους περισσότερους διαδικτυακούς φίλους στο Facebook, ενώ φαίνεται να ενημερώνουν πιο συχνά από όλους την κατάστασή τους στην υπηρεσία. Προηγούμενες έρευνες είχαν παρουσιάσει κάποιους συνδέσμους μεταξύ του Facebook και του ναρκισσισμού αλλά αυτή τη φορά είναι η πρώτη έρευνα που παρουσιάσει μια χειροπιαστή σύνδεσή τους.

Ο τύπος που αναγνωρίστηκε σε χρήστες του Facebook αναφέρεται ως κοινωνική διασπαστικότητα (socially disruptive) και αναγνωρίζεται ως μία από τις πιο σοβαρές μορφές ναρκισσισμού. Η έρευνα έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο του Δυτικού Ιλινόις, μελετώντας τις συνήθειες 294 φοιτητών μεταξύ των ηλικιών 18 με 65 χρόνων. Δύο από τα στοιχεία του ναρκισσισμού που παρατηρήθηκαν είναι η επιδειξιμανία σε μεγάλο βαθμό, αλλά και η αίσθηση ορισμένων ανθρώπων ότι αξίζουν σεβασμό έχοντας παράλληλα την τάση να θέλουν να ?χειρίζονται? άλλους ανθρώπους. Μερικά χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται στην επιδειξιμανία είναι η ματαιοδοξία, το αίσθημα υπεροχής και η επιθυμία προσέλκυσης της προσοχής από άλλους.

   
© 2ο 12θέσιο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας - Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος