Μελωδία Χρωμάτων - Εκδρομή στην Δροσοπηγή

Λεπτομέρειες

DSC03163

Στις 29/5 πήγαμε στη Δροσοπηγή με την τάξη μας. Όταν φτάσαμε στο χωριό πήγαμε κάτω στο ποτάμι. Ξεκινήσαμε από ένα υπέροχο μονοπάτι. Στο δάσος ακούγαμε τα πουλιά που γλυκοκελαηδούσαν. Νιώσαμε τη φύση που μας σιγοτραγουδούσε.

Είχε πολλά δέντρα και λουλούδια και ο διευθυντής ήξερε τις ονομασίες των φυτών και μας τις έλεγε. Μας έδειξαν πως να φτιάχνουμε καπέλα από μεγάλα φύλλα για να μη μας καίει ο ήλιος.

Μετά μας πήγαν σε ένα υπέροχο λιβάδι, αφού περάσαμε ένα ξύλινο γεφυράκι. Ο υπεύθυνος του κέντρου μας είπε να ξαπλώσουμε και να πάρουμε ενέργεια από τη γη. Τρέξαμε και κάναμε διάφορα παιχνίδια. Ήταν υπέροχα.

Στο τέλος κάναμε χειροτεχνίες. Κολλήσαμε πάνω σε καδράκια διάφορα λουλούδια.

Πηγαίνοντας σε ένα πέτρινο γεφύρι είδαμε πατημασιές από αρκούδα. Ήταν τεράστιες!

Ο κύριος Νίκος Μπάλκος μας έκανε μια σφυρίχτρα από ξύλο ιτιάς. Ήταν πολύ εντυπωσιακή! Φύγαμε πολύ ευχαριστημένοι. Περάσαμε υπέεεεροχα!

Οι μαθητές του Δ1 Κατερίνα Νότη, Ζωή Μαντουλίδου, Βάλια Μαλάμα, Πετρούλα Γκέσου, Στέργιος Τατσιώκας, Πέτρος Κουσιπέτκος, Αλέξανδρος Μπάλκος, Γιώργος Τάντσης, Αλεξία Μποντζίδου, Κων/νος Βέικος, Αναστασία Μάνου, Αναστάσης Αναστασίου και Γιώργος Νάκος

Την Τρίτη 29 Μαΐου τα δύο τμήματα της τετάρτης πήγαμε εκδρομή στην Δροσοπηγή. Σταματήσαμε στην ταβέρνα "Πούλια". Εκεί ένας κύριος (κ. Νίκος Νάνης υπεύθυνος του ΚΠΕ Μελίτης) μας μίλησε για την Δροσοπηγή και την ιστορία της. Μάθαμε πως ήταν μαστοροχώρι, ότι το παλιό χωριό ήταν σε άλλο σημείο, ότι κάηκε και η παλιά ονομασία ήταν Μπελκαμένη. Εκεί που κατεβαίναμε τις σκάλες της πλατείας, μέσα στο προαύλιο της εκκλησίας συναντήσαμε έναν μάστορα τον κ. Σωτήρη, που μας μίλησε για το χτίσιμο των σπιτιών και τους ζωγράφους και αγιογράφους του χωριού.

Καθώς φτάναμε στο δάσος μυρίζαμε όλο και περισσότερο τη φύση και αισθανθήκαμε ελεύθεροι. Ο κ. Νίκος μας είπε πώς ονομάζονταν κάποια δέντρα και φυτά. Επίσης μας είπε πως η τσουκνίδα και το χαμομήλι γίνονται ρόφημα. Κοντά στο ποτάμι είδαμε μικρούς βάλτους με πολλούς βατράχους. Είδαμε διάφορα έντομα όπως μυρμήγκια, σαρανταποδαρούσες, κάμπιες, αράχνες κ.α. Μας μίλησε για τον μικρόκοσμο των αποικοδομητών, που ανακυκλώνουν τα οργανικά υλικά. Είδαμε σπασμένα κλαδιά και κορμούς δέντρων τους οποίους πρέπει να προσέχουμε. Φτάσαμε σε ένα λιβάδι γεμάτο χιλιάδες μικρές ακρίδες, και εκεί παίξαμε! Μετά ανηφορήσαμε και αφού περάσαμε από την πύλη ενέργειας, φτιάξαμε κορνίζες με φυτά και υλικά που βρήκαμε στο δάσος. Ο άλλος κ. Νίκος Μπάλκος μας έδειξε πως κάνουμε σφυρίχτρα από κλαδί ιτιάς. Κοντά στην βρύση ανακαλύψαμε και ίχνη αρκούδας! Στο τέλος πήγαμε στο λαογραφικό μουσείο, όπου είδαμε παραδοσιακές στολές, παλιά αντικείμενα και φωτογραφίες. Από εκεί κάναμε μια ακόμα στάση για ξεκούραση και φαγητό και πήραμε το δρόμο της επιστροφής.

Ήταν σίγουρα μια αξέχαστη μέρα!

Ο μαθητής του Δ2 Θανάσης Προβίδας

   
© 2ο 12θέσιο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας - Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος