Μελωδία Χρωμάτων - Εκδρομή στον Βελβεντό Κοζάνης

Λεπτομέρειες

DSCN2265Την περασμένη Τρίτη 8/5 πήγαμε μια εκπαιδευτική εκδρομή στο Βελβεντό. Στην διαδρομή σταματήσαμε στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου.

Όταν φτάσαμε κατά τις 10:25, πήγαμε στο κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και εκεί είδαμε τον καταρράχτη του Σκεπαστού, όπου τα νερά του σχηματίζουν μια λίμνη.

Μετά πήγαμε στο παρατηρητήριο και είδαμε έναν καταρράχτη 50 μέτρα ύψος. Αργότερα πήγαμε σε μια ταβέρνα και φάγαμε πολύ ωραία φαγητά. Κατόπιν κάναμε ένα διάλειμμα για παιχνίδι και οι δάσκαλοί μας για έναν καφέ. Κάπως έτσι τελείωσε η εκδρομή μας και πήραμε το δρόμο του γυρισμού. Πραγματικά περάσαμε υπέροχα και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτή την εμπειρία.

Οι μαθήτριες του Δ1: Αναστασία Μάνου, Βάλια Μαλάμα, Ζωή Μαντουλίδου, Αλεξία Μποντζίδου και Ρούλα Γκέσου.

Την Τρίτη 8 Μαΐου τα δύο τμήματα της Δ' τάξης του σχολείου μας, πήγαμε στο περιβαλλοντικό Κέντρο Βελβεντού. Πηγαίνοντας είδαμε την λίμνη των Πετρών, το εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Φιλώτα. Στο φράγμα του Πολύφυτου κατεβήκαμε και περπατήσαμε στη γέφυρα.

Φτάσαμε στο Βελβεντό και εκεί μας περίμενε ένας κύριος για να μας ξεναγήσει στο χώρο. Στη συνέχεια ανεβήκαμε στο φαράγγι. Είδαμε το νερό που περνούσε από δίπλα μας. Κατεβήκαμε τα σκαλιά που είχε και είδαμε καταρράκτες, διάφορες πέτρες και πολλά είδη φυτών. Πήγαμε κάπου που ήταν σαν παιδική χαρά και ήταν όλα φτιαγμένα από ξύλο. Εκεί ξεκουραστήκαμε, φάγαμε και βγάλαμε πολλές φωτογραφίες. Ανεβήκαμε στο παρατηρητήριο, που είχε πολύ ωραία θέα.

Γυρίσαμε στην πλατεία για να φάμε. Μετά πήραμε και ένα δροσερό παγωτό και ετοιμαστήκαμε για την επιστροφή. Ευχαριστούμε τις δασκάλες μας και τον κύριο διευθυντή για την υπέροχη εκδρομή που μας χάρισαν.

Οι μικροί συντάκτες του Δ2.


   
© 2ο 12θέσιο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας - Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος