Μελωδία Χρωμάτων

Λεπτομέρειες

DSCN1716

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος με τίτλο: "Το Δάσος:Μελωδία Χρωμάτων" και θέμα το περιαστικό δάσος του λόφου του Αγίου Παντελεήμονα, τα παιδιά της Δ' δημοτικού το πρωί της Πέμπτης 1η Δεκεμβρίου, περιηγήθηκαν στα μονοπάτια του δάσους, συνοδεία των δασκάλων τους. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο που ακολουθεί για περισσότερα.

Ακολουθούν οι εντυπώσεις των μαθητών των δύο τμημάτων.

Τμήμα Δ1'

Πριν λίγες μέρες την Τετάρτη 7/12 το 1ο τμήμα της τετάρτης δημοτικού ανέβηκε στο βουνό και θα σας διηγηθεί την εμπειρία μας.

Ήμαστε με τη δασκάλα μας και το διευθυντή του σχολείου. Πάνω στο βουνό σε ένα βράχο είδαμε ένα χόρτο μαγικό που το δημιουργούσε η υγρασία. Λίγο πιο πάνω είδαμε δέντρα ψηλά και μαζέψαμε πολλά φυτά. Ακόμα είχε ένα μικρό αποτύπωμα από αγριόχοιρο.

Παρέα με τα πουλιά ανεβήκαμε ψηλά και καθίσαμε να ξεκουραστούμε σε ένα μικρό κιόσκι. Εκεί ο κύριος διευθυντής μας έδειξε πολλά όμορφα φυτά.

Κατεβαίνοντας συναντήσαμε πολλά αγριάγκαθα και ένας κύριος μας επέτρεψε να μπούμε στην ελληνιστική πόλη της Φλώρινας.

Περάσαμε την εκκλησία του Αγίου Φανουρίου, πλησιάσαμε στον Άγιο Γεώργιο και φτάσαμε στο σχολείο.

Ήταν μια ξεχωριστή μέρα!!!

Μακάρι να ξαναπάμε στο βουνό!!!

Μαντουλίδου Ζωή

Μάνου Αναστασία

Βέικος Κωνσταντίνος

Μπάλκος Αλέξανδρος

Χριστόπουλος Κωνσταντίνος

Μαλάμα Βάλια

Αναστασίου Γεώργιος

Τμήμα Δ2'

Βόλτα στο δάσος

Όταν ανεβήκαμε στο βουνό, εξερευνήσαμε διάφορα φυτά όπως τα λάπατα, τα βρύα και τα κυκλάμινα. Είδαμε αποτυπώματα ζώων . Κάποια από αυτά ήταν από αγριογούρουνο και από σκύλο.

Σύντομα φτάσαμε στην κορυφή Ουτσμπουνάρ, που σημαίνει τρεις πηγές. Μετά βγήκαμε φωτογραφίες σε ένα κιόσκι. Λίγο πιο πέρα ανακαλύψαμε τρύπες από τρυποκάρυδους σ? ένα δέντρο. Ο διευθυντής μας έδειξε ένα φίλο από λάπατο και μας είπε πως αν τη τρίψουμε σε τσίμπημα από τσουκνίδα, σταματάει τη φαγούρα.Κατόπιν αλλάξαμε κατεύθυνση και πήγαμε στην αρχαία Φλώρινα (αρχαία Λυγκιστίδα). Εκεί είδαμε αγγεία που βάζανε οι αρχαίοι λάδι και κρασί.

Κατεβαίνοντας περάσαμε από δυο εκκλησίες και μετά πήγαμε στο σχολείο. Θέλουμε να ξαναπάμε και να φτάσουμε στην κορυφή.

Μαρία Κωνσταντίνου

Μαρία Σολομωνίδου

Έφη Παπαδοπούλου

Βούλα Γιαλαμά

   
© 2ο 12θέσιο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας - Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος